Kontsumo eta elikadura ohiturak aldatu ditu konfinamenduak

Antxeta Irratia 2020ko api. 16a, 00:00

Konfinamendua aurrera doan heinean erosteko ohiturak aldatu egin dira. Itxialdiaren hasierako asteetan, komuneko papera gehien saldutako produktuen artean zegoen. Azken asteetan berriz, ogia edota pastizak egiteko hirina eta legamia besteak beste. Super-merkatu gehienetan hirina eskaz da. Okinek, eguneroko ogia egiteko ordea ez dute arazorik. Hirin banatzaileekin lan egiteko moldeak aldatu dituzte aldiz, bideo-konferentziak eta internet baliatzen hasi dira.

Kontsumo ohiturak aldatzen ari dira. Baina tokiko produktuak eta euskal herriko laborariak sustengatzeko garaia da. Horretarako, Euskal Herriko Etxe Ekoizleen elkartea, Biharko Lurraren elkartea, Euskal Herriko Laborantza Ganbara eta ELB sindikatuak bultzatutako Lekukoa.com gunean sartzea besterik ez duzue.