elikadura burujabetza Txingudi-Bidasoan
«Gizartean elikadura erronka handia dugu, zenbat eta gehiago sakondu, orduan eta garbiago dugu agroekologiak noraino eralda dezakeen gure ingurua»

Koldo Nausia ira 20 Behe Bidasoa

Txingudi bailaran kontsumitzen ditugun elikagaien %2 baino ez da ekologikoan ekoizten. Geroz eta gehiago dira elikadura burujabetzaren pausuetan ari diren eragileak, eta trantsizio ekosozialak dauzkan inplikazio sakonetaz jabetzen ari diren herritarrak. Sorburu baratza eta Labore Txingudiko kideek argi dute «lurra lortzeko zailtasunak eta erakunde publikoen konpromiso eskaxa» direla paradigma aldaketarako trabarik handienak.

Gabonetako kanpaina begiz jota, udan antolatzen hasi da Irungo Udala

Antxeta Irratia abu 29 Irun

Iazko Eguberrietako kanpaina kultural eta komertzialean antolatutako jardueretan 20.000 lagunek parte hartu zuten Irunen, eta milaka bisitari eta erosle erakarri zituzten horrela. Urrats bat gehiago emateko asmoz, inkesta batean herritarrek galdegin dituzten hobekuntzak gehituko dituzte aurten, bereziki argietan eta apaingarrietan ahaleginak eginez.